Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Rutte Paradyswyn Genever (38%)

Distilleerderij:
Land van herkomst:
Inhoud:
Type:

Rutte & Zn.
Nederland
70cl
Jenever

Smaakomschrijving:
In de houtrijpingsruimtes, de paradijzen van Rutte, rusten de oudere jenevers op eikenhout. Hier rijpt Paradyswijn Genever, een 100% moutwijn jenever, een mélange van verschillende leeftijden. John Rutte was creatief in het gebruik van kruiden en fruit. Aan deze jenever worden dan ook bijzondere botanicals toegevoegd.

€36,99Over de distilleerderij / het merk, Rutte & Zn.:
Rond 1830 kwam Simon Rutte naar Dordrecht om zich als zelfstandig distillateur te vestigen. In 1872 vertrok hij naar het huidige adres aan de Vriesestraat en nu, vijf generaties verder, distilleert men bij Rutte nog steeds op dezelfde eigenzinnige wijze als destijds voorvader Simon dat deed. Dat betekent overigens niet dat de jenever of likeur die u vandaag geniet, dezelfde is als zes generaties geleden. Want de smaak die destijds zo gewaardeerd werd, kan ons vandaag niet meer bekoren. Immers, zoals alle andere culturen ontwikkelt ook de gastronomische drinkcultuur zich. Met behoud van het goede van de traditie, en met gebruik van alle nieuwe mogelijkheden, vervolmaakt iedere generatie Rutte op zijn eigen wijze het eeuwenoude distilleerproces.

Waar smaak zich ontwikkelt, blijven Ruttes uitgangspunten gelijk: men verwerkt geen melasse-spiritus, geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen of chemische middelen. De eaux-de-vie en likeuren worden gestookt van graanalcohol, de jenevers van moutwijn en graanalcohol. De distillaten worden op geur en smaak gebracht met natuurlijke geur- en smaakgevers als kruiden, specerijen en fruit. Deze zuiverheid in grondstoffenkeuze maakt het proces weliswaar zeer arbeidsintensief, maar zoals de ware genieter zal beamen wordt de moeite beloond door prachtige resultaten: de geuren en smaken van de jenevers, likeuren en eaux-de-vie zijn van een kwaliteit die met kunstmatige bestanddelen niet te evenaren is.

De jenevers van Rutte hebben elk een specifieke en herkenbare smaak. Ze worden vervaardigd van de beste grondstoffen in de enkelvoudige ketel.Meer van de distilleerderij:
Rutte Old Tom Genever (35%) €24,99 Bekijk product
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruďneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: