Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Highland Park 12 years (40%)

Distilleerderij:
Land van herkomst:
Regio:
Bottelaar:
Inhoud:

Highland Park
Schotland
Isle of Orkney
Distilleerderij
70cl

Smaakomschrijving:
Geur: Accenten van honing en heide en een hint van sherry, wat tonen van bloemen (lelies), een vleugje gember en wat fruitigheid (appelsap en wat ananas) met wat subtiele turf en een hint van kokos.
Smaak: Mooi zacht met lichte tonen van turf, aroma's van sinaasappel, appels, iets honing, heide en lichte tonen van peper. Uitstekend in balans.
Afdronk: Een medium lange maar zeer frisse en zachte afdronk met tonen van honing en ananas.


€40,99Over deze distilleerderij of regio, Isle of Orkney:
De Orkney eilanden liggen tussen het noordelijke vasteland van Schotland en de Shetland eilanden. Van de vele eilanden zijn er maar 20 bewoond. Kirkwall is de hoofdstad van de eilandengroep en ligt op de kruising van het West Mainland en East Mainland. De oorspronkelijke bewoners zijn een mengelmoes van o.a. Kelten en Noormannen. Op het eiland zijn vele restanten te vinden van haar vroegere bewoners zoals bijvoorbeeld steencirkels.

Daar de inwoners van Scandinavië zich doorgaans schamen voor de daden van de Vikingen, gaan de bewoners van de Orkney eilanden heel wat losser met hun voorvaderen om. Ze hebben zelfs een wandeling (Ring) uitgezet op de eilanden die langs verschillende plekken voert waar restanten van de vikingen te vinden zijn.

De kustlijnen behoren tot de bijzonderste plekken op de eilanden. U kunt er ronddolen zonder een ziel tegen te komen. De grijze tinten in combinatie met het landschap doen buitenaards aan. Alleen enkele grazende schapen herinneren u dat u op aarde bent. Zoals bij bijna elk eiland lenen ook de Orkney eilanden zich prima voor een bezoek per zeilboot. Er zijn vele leuke, kleine en persoonlijke haventjes. Vanaf het water heeft u mooi zicht op "Old Man" op het eiland Hoy. Old man is een van de bekendste rotspartijen en is bijna 140 meter hoog.

Zowel de binnen-, als kustwateren zijn rijk aan vis, dus voor een sportvisser is er ook zat te doen. Vooral het vissen op forel is populair.

De eilanden staan niet bekend om het prachtige weer en ook niet om haar discotheken of indrukwekkende architectuur. Maar op de Orkney eilanden is het genieten van een bijzonder landschap en even bijzondere bewoners.Meer van deze distilleerderij:
Highland Park 10 years 35cl (40%) €23,95 Bekijk product
Highland Park Earl Magnus (52,6%) €550,= Bekijk product
Highland Park 10 years (43%) €37,99 Bekijk product
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruďneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: