XR Vermentino

Alcoholpercentage

Druivenras(sen)

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land/regio

Land van herkomst

Serveertemperatuur

Wijnhuis

Verleidelijk wit van de Vermentino-druif, een prachtig aroma van lindebloesem, peer en meloen maar altijd met een frisgroene ondertoon. Een wijn met een heel eigen karakter dat prima past tussen de Sauvignon en Chardonnay.
Vermentino groeit vooral op Corsica en op het vasteland van Frankrijk aan de Mediterrane kust waar de temperaturen onder controle gehouden worden door de frisse zeebries. De laatste jaren is Vermentino een enorme hit bij fervente witdrinkers, mensen die even wat anders willen.

7.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De XR Winemakers premium zijn bijzondere wijnen van wijnmaker Xavier Roger, zoon van de bekende Jean Max Roger uit de Sancerre. Xavier is na zijn intense opleiding tot oenoloog de wereld overgegaan als 'Flying winemaker', waar hij als hoofd wijnmaker wijn maakte bij de topdomeinen in de USA, Australië en Zuid Amerika. Bij zijn terugkomst naar Frankrijk heeft hij zich gevestigd in het zuiden, de Pays d'Oc, om hier zogenaamde 'varietal wines' te maken met het Franse terroir en een moderne stijl van wijn maken. Fruitgedreven en plezierig qua stijl!
SKU 93ca09091f1d Categorieën , ,
Winkelwagen