Samos Vin Doux

Alcoholpercentage

Druivenras(sen)

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land van herkomst

Serveertemperatuur

Wijn/spijs

Vin Doux, een product uit de prestigieuze likeurfamilie is de meest populaire Samos wijn! Zowel het uiterlijk ervan als de aromas bewijzen de waardering van de wijnliefhebbers
De bleke gouden kleur en de aroma’s van abrikozen jam, overrijpe meloen en karamel snoep. In de mond is een explosieve ervaring, met een overvloed aan smaak rond muskaat druiven. Vin Doux is een wijn die de primaire muskaat aroma’s behoudt om zo lang mogelijk te genieten.

10.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Een eiland in de Egeïsche Zee, vlak voor de Turkse kust, die bekend staat om zijn zoete muskaat wijnen. De Unie van coöperatieve vennootschappen van Samos (EOSS) is opgericht in 1934 met deelneming van 26 lokale coöperaties dat alle wijn van de boeren op het eiland vertegenwoordigt. Sinds haar oprichting laat EOSS zijn oogst van druiven en wijn in twee wijnhuizen komen in het gebied van Malagari en Karlovassi. Uit deze wijnhuizen verdeelt de Unie haar grote hoeveelheden van flessen wijn naar de rest van Griekenland en de wereld. Export is een belangrijk deel van EOSS. 80% van de ongeveer 7000 tonnen wijn wordt door de Unie gedekt. Frankrijk alleen al geïmporteerd 60 % van de wijn geproduceerd op het eiland Samos, terwijl andere landen die ook grote hoeveelheden Samos wijnen importeren zijn o.a. Engeland, Australië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, de Verenigde Staten, Italië, Canada, Nederland, Singapore, Zweden, Finland, Scandinavische landen in het algemeen en zeer onlangs Aziatische landen.
SKU 6c7db00912b4 Categorieën , ,
Winkelwagen