Roberto Sarotto Barolo

Alcoholpercentage

Druivenras(sen)

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land van herkomst

Regio

Serveertemperatuur

Wijn/spijs

Wijnhuis

Gemaakt van de edele Nebbiolo druif, is deze prachtige rode wijn bekend als “de koning van wijnen en de wijn van koningen”. Een pronkstuk van Piemontese wijnmakers.

Vóór de oogst worden de druiven van de oudste wijngaarden, die het best hebben gerijpt, geselecteerd om zorgvuldig te worden geplukt voor afzonderlijke vinificatie. De wijn wordt bewaard in Franse eiken vaten zo lang als Roberto dit nodig vindt, maar in ieder geval minimaal 18 maanden op vat en daarna tot 38 maanden op fles. Een superieure wijn, op zijn best bij gebraad en wild.

Een echt geweldige wijn, granaatrood met een typische oranje zweem, complex en verleidelijk in de neus, rijk en zacht in de mond. Deze BAROLO zit vol met karakter en kracht, maar toch delicaat, elegant, harmonieus met hints van hout en amandelen en duidelijke rijpe tannines.

29.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Het bedrijf Roberto Sarotto is een familiebedrijf dat altijd al verbonden is geweest met de wijnwereld, met een diep besef van traditionele waarden, maar zonder angst om innovatieve wegen in te slaan en door te gaan als “pioniers” in de Piemontese Wijnwereld, Noord-Italië.
SKU 78af650481f6 Categorieën , ,
Winkelwagen