Phebus Reservado Sauvignon Blanc

Alcoholpercentage

Druivenras(sen)

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land van herkomst

Serveertemperatuur

Wijnhuis

De druiven voor de 100% sauvignon blanc komen uit Uco Valley (Mendoza). De beste druiven worden geselecteerd en na een schilweking van 3 uur op een temperatuur van 10°C, vergisten de druiven op een lage temperatuur (14-16°C).

Het resultaat is een lichtgele wijn met groene tinten, met zeer elegante aroma’s van groene appel en kruidige tonen. Het koelere weer in de hooggelegen wijngaarden zorgt voor mooie zuren in de wijn, de smaak is knisperend fris.

13.45

Andere suggesties…

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren ‘90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij een van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort. De druiven voor de wijnen die Phebus produceert, komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonia (Alto Valle de Río Negro). Daar zijn de omstandigheden ideaal voor de malbec en andere druivensoorten. Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir.
SKU f6396f31b9d8 Categorieën , ,
Winkelwagen