Marie-Christine Rose Provence

Alcoholpercentage

Druivenras(sen)

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land/regio

Land van herkomst

Serveertemperatuur

Wijn/spijs

Wijnhuis

Vlaggenschip van Fabre-en-Provence is de Marie Christine Ros�, een intrigerende, uiterst subtiel gekleurde wijn; een op-en-top een authentieke Provence ros�, 100% afkomstig van het Ch�teau de l�Aum�rade en natuurlijk een Cru Class�.

De Marie Christine Ros� heeft een zeer eigentijdse uitmonstering, al even verleidelijk als de wijn zelf, die de elegantie van de Provence optimaal tot uitdrukking brengt.

De wijn heeft een prachtige oranje roze kleur. De geur is subtiel, met volop aroma�s van kleine rode vruchtjes en een zekere kruidigheid. De smaak is fris fruitig met een volle, kruidige en sappige, romige afdronk.

14.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De familie Fabre en de Provence zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, al 18 generaties lang zijn zij in de Provence gevestigd. In 1920 richtte Henri Fabre Senior ‘Fabre en Provence’ op en twaalf jaar later kocht hij Château de l’Aumérade. Dit château, vernoemd naar de vorige eigenaren (familie Aumérat), werd tezamen met de vervallen wijngaarden volledig hersteld. Dit leverde Château de l’Aumérade in 1955 de classificatie Cru Classé op. In totaal zijn er slechts 18 wijnhuizen in de Provence aangemerkt als Cru Classé. Naast Château de l’Aumérade bezit de familie Fabre ook nog een aantal andere domaines en châteaux. In totaal bezit de familie Fabre 550 ha. wijngaarden binnen de AOP Côtes de Provence, waarvan 112 ha. als Cru Classé zijn geklassificeerd.
SKU 560ed05a3e17 Categorieën , ,
Winkelwagen