Kobelin Grauer burgunder

Alcoholpercentage

Druivenras(sen)

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land van herkomst

Serveertemperatuur

Wijn/spijs

Wijnhuis

De Grauburgunder staat ook bekend als de Duitse Pinot Gris.
Een mooie verfijnde wijn met rijp fruit en frisse zuren. De druiven worden met de hand geplukt en vinificatie en opvoeding vindt voor het grootste deel plaats op grote roestvrij stalen vaten.

Kleur: helder tot licht geel

Geur: aromatisch, appel, abrikoos, fris

Smaak: mooie rijpe tonen van steenfruit (abrikoos) en een beetje exotisch fruit, gecombineerd met fraaie zuren. Een pracht mix van finesse, kracht en mineraliteit. Het lichte (fruit-)zoetje in de afdronk maakt hem elegant en geeft de wijn diepgang.

15.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Na jaren voor andere wijnhuizen gewerkt te hebben, heeft Arndt Köbelin in 2005 de wijngaarden van zijn ouders overgenomen. Gelegen aan de voet van de Eichstetter Weinberge maakt hij samen met zijn vrouw Monika ongeveer 50.000 flessen wijn per jaar. De wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 350 meter, in het oostelijke gedeelte van de Kaiserstuhl. De Kaiserstuhl ligt vlakbij Freiburg en is één van de zonnigste en warmste gebieden van Duitsland. De bodem heeft een vulkanische oorsprong (de Kaiserstuhl is een oude vulkaan) met hierboven een dikke laag löss. De oudste druivenranken zijn tot ca. 50 jaar oud. Men probeert zoveel mogelijk ecologisch en milieuvriendelijk te werken. Arndt is een enthousiaste wijnmaker die met liefde en passie er vol voor gaat om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Het kenmerkende van zijn wijnen zijn mineraliteit, zuiverheid en elegantie.
SKU 1331b367689f Categorieën , ,
Winkelwagen