Alvi’s Drift – Reserve Chardonnay

Alcoholpercentage

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land van herkomst

Wijnhuis

De trossen worden in z’n geheel geperst en het sap wordt in houten vaten vergist. Daarna rijpt de wijn 11 maanden op de fijne lies in Frans eikenvaten waar regelmatig battonage in plaatsvindt. De Reserve chardonnay wordt gemaakt in een Bourgondische stijl die complexiteit en bewaarpotentieel garandeert.

De strobleke kleur en de geur van perzik maken al nieuwsgierig. De smaak is mondvullend, in balans en de tonen van citrusvrucht, witte chocolade en vanille blijven lang hangen. Het bewaarpotentieel is 2 tot 5 jaar.

14.95

Meer informatie

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.
Bekijk ons assortiment.
Categorieën , ,
Winkelwagen