Alvi’s Drift – 221 Pinotage

Alcoholpercentage

Druivenras(sen)

Inhoud

Jaartal

Kleur

Land van herkomst

Wijnhuis

De pinotage-druiven, afkomsting uit wijngaarden in de Scherpenheuwel ward, worden met de hand geplukt, ontsteeld en gekneusd. Na een koudeschilweking vergist een deel (30%) van de most in eikenhouten vaten en een deel vergist in RVS. Dit zorgt voor een mooie complexiteit en frisheid in de wijn.

De kleur is donkerrood, met een jeugdige paarse rand. Met uitbundige aroma’s van rood fruit en kersen, samen met tonen van vanille en wat kruidigheid. De mediumvolle wijn is perfect in balans met levendige zuren, charmant fruit en zachte tannines.  kruidige tonen en wat vanille.

11.45

Andere suggesties…

Meer informatie

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.
Bekijk ons assortiment.
Categorieën , ,
Winkelwagen