Wolfburn Aurora

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

Een combinatie van ex-bourbon en Oloroso sherryvaten. Na een lange fermentatie en langzame distillatie wordt de spirit in de vaten opgeslagen en in het koele warehouse. Aan het einde van het rijpingsproces worden de vaten samengebracht om een perfect uitgebalanceerde dram te creëren.

GEUR: sherry-zoetheid wordt gevolgd door aroma’s van vers gemaaid gras en herfstfruit, met een vleugje koffie en donkere chocolade.

SMAAK: bloemig met boventonen van kruiden en vanille. Fruitige zoetheid omhult het gehemelte, met fruit- en notenaroma’s die leiden tot een warme, zachte afdronk.

39.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In mei 2011 ging het team op bezoek bij de locatie van de oude Wolfburn-distilleerderij in Thurso, Caithness. Na 150 jaar verwaarlozing vonden ze een nauwelijks waarneembare stapel stenen. Maar één ding bleef over uit de vroegere jaren van Wolfburn-distilleerderij; het water. Het koude heldere water dat al die jaren geleden de mash tun en stills voedde, stroomde nog steeds zoals altijd. En als de Wolf Burn er nog was, dachten ze dat de whisky dat ook zou kunnen zijn. Een korte wandeling stroomafwaarts van de oude locatie vonden ze een klein vlak stuk land met distels. Ze zouden elke dag een klein beetje van het water kunnen nemen en er opnieuw whisky van kunnen maken. De aankoop van de grond werd in mei 2012 afgerond en een paar maanden later, begin augustus, werd de eerste grond geslagen. De zaken waren in beweging, er werden plannen gemaakt, apparatuur werd van heinde en verre aangekocht en eind september begonnen de structuren van de nieuwe gebouwen vorm te krijgen. De ambachtslieden van Wolfburn maken hun whisky op dezelfde manier als altijd: met de hand, alleen de beste ingrediënten en zonder haast.
SKU d7068d3758f3 Categorieën , ,
Winkelwagen