Tobermory 23 years

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

Deze spirit was officieel bedoeld voor de 15 jaar oude whisky van Tobermory, maar hebben ze 8 jaar langer gerijpt in Oloroso sherry vaten om deze sublieme 23 jaar oude Single Malt te creëren.

Het resultaat is een uitzonderlijk gesherriede Single Malt Whisky, met tonen van zoute toffee en bloemige honing, afgerond met gekarameliseerde walnoot en een subtiele ziltige ondertoon.

354.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De Tobermory distilleerderij staat in het gelijknamige hoofdstadje van het eiland Mull, en werd opgebouwd als brouwerij door John Sinclair in 1798 omdat er al 2 distilleerderijen waren op het eiland. Later heeft hij de brouwerij omgebouwd tot distilleerderij, kreeg toen nog de naam Ledaig (uitgesproken als Letsjik) en in 1823 kreeg John een vergunning daarvoor. In 1979 kreeg hij pas de naam Tobermory. De Tobermory malt werd voor 1996 nog gebotteld als vatted malt, omdat er niet genoeg voorraad was. Nu is er een 10 jaar oude op de markt nog wel in dezelfde groene buikfles. De Tobermory single malt heeft een licht turfachtig karakter. De Ledaig single malt heeft een wat zwaarder turfgehalte omdat de groenmout gedroogd is met turf.
SKU 13a27028943d Categorieën , ,
Winkelwagen