The Balvenie Tun 1401 batch 5

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Slechts 2400 flessen van gemaakt!

Van de Balvenie website:

A profusion of fragrant fruit on the nose before sweet vanilla emerges alongside honey and spices. The taste is a velvety smooth balance between sweetness and oak tannin, underpinned by a sherried character full of dried fruits and a cinnamon and ginger spiciness. The finish is rich, sweet and spicy.

Privecollectie!!

1,700.00

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Deze distilleerderij werd in 1892 gebouwd door William Grant, vlakbij zijn net voltooide Glenfiddich distilleerderij. Balvenie staat in de schaduw van de ruine van het Balvenie Castle. Balvenie is nog steeds in het bezit van William Grant's afstammelingen en het bijzondere eraan is dat ze een deel van de gerst zelf verbouwen en mouterijen. De distelleerderij heeft ook nog een koopsmederij en een kuiperij. De oorspronkelijke stills werden tweedehands gekocht van lagavullin en Glen Albyn, die hebben langere halzen dan die van Glenfiddich. In de jaren 60 en 70 werd het aantal stills verhoogd tot 8. De eigenaar bottelde het product in 1973 voor het eerst als single malt whisky.
Om u een nog grotere keus in whisky's, en dan vooral de zeer speciale whisky's, te kunnen bieden, hebben wij een aantal flessen uit privé collecties in de verkoop. Omdat deze flessen niet ons eigendom zijn, kunt u bij de aanschaf hiervan geen gebruik maken van lopende acties of aanbiedingen. Ook dient u er rekening mee te houden dat niet al deze flessen bij ons in de winkel staan. Wilt u ze komen bekijken, neem dan eerst contact met ons op om teleurstelling te voorkomen. Daarnaast kan de levertijd van deze whisky's een aantal dagen in beslag nemen. Wij vragen uw begrip hiervoor.
SKU 975fe41edd82 Categories , , ,
Winkelwagen