The Balvenie 17 years Peated Cask

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Zeer exclusieve botteling van de Balvenie distilleerderij. Bijzonder om zijn alcoholpercentage van 48,7%. Slechts 6000 van gemaakt!

Privécollectie!

300.00

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Deze distilleerderij werd in 1892 gebouwd door William Grant, vlakbij zijn net voltooide Glenfiddich distilleerderij. Balvenie staat in de schaduw van de ruine van het Balvenie Castle. Balvenie is nog steeds in het bezit van William Grant's afstammelingen en het bijzondere eraan is dat ze een deel van de gerst zelf verbouwen en mouterijen. De distelleerderij heeft ook nog een koopsmederij en een kuiperij. De oorspronkelijke stills werden tweedehands gekocht van lagavullin en Glen Albyn, die hebben langere halzen dan die van Glenfiddich. In de jaren 60 en 70 werd het aantal stills verhoogd tot 8. De eigenaar bottelde het product in 1973 voor het eerst als single malt whisky.
Om u een nog grotere keus in whisky's, en dan vooral de zeer speciale whisky's, te kunnen bieden, hebben wij een aantal flessen uit privé collecties in de verkoop. Omdat deze flessen niet ons eigendom zijn, kunt u bij de aanschaf hiervan geen gebruik maken van lopende acties of aanbiedingen. Ook dient u er rekening mee te houden dat niet al deze flessen bij ons in de winkel staan. Wilt u ze komen bekijken, neem dan eerst contact met ons op om teleurstelling te voorkomen. Daarnaast kan de levertijd van deze whisky's een aantal dagen in beslag nemen. Wij vragen uw begrip hiervoor.
SKU b210cc20969a Categorieën , , ,
Winkelwagen