Categorie: Tenjaku

Tenjaku wordt gecreëerd in Fuefuki, een stad ten Oosten van het Kofu Basin in de Yamanashi. Het land in dit gebied is bijzonder vruchtbaar en wordt omringd door de Chichibu bergen. Even verderop vind je Mount Fuji en de zuidelijke Alps. Een plek van ongerepte natuur, waar orchideën eindeloos bloeien en het water kristalhelder is. Tenjaku is een ode aan deze schoonheid van de natuur en staat voor de zuiverheid van de lente. In Japan is het ieder jaar een ontzettend waardevol en geliefd moment als de lente aanbreekt.

Master blender Kenji Watanabe staat aan het roer van Tenjaku. Wantanabe is een gerenomeerde naam in Japan en staat met name bekend om zijn vakmanschap in het creëren van de mooiste wijnen en Japanse
whisky’s. Watanabe werkt met een duidelijke filosofie: Be generous with the time for your craft. Het water van de Fuefuki rivier, dat gebruikt wordt bij het creëren van deze whisky, stroomt door de bergen en wordt gezuiverd door het vulkanisch gesteente. Het water wordt hierdoor niet alleen nogmaals gezuiverd, maar krijgt een unieke mineraalbalans. Dit water, de ziel van de whisky, is verantwoordelijk voor de soepele en zachte tonen.

Kies een hoofdcategorie

Kies een categorie

Filter op prijs

Filter op Bottelaar

Filter op Land van herkomst

Filter op Inhoud

Filter op Alcoholpercentage

Kies een categorie

Enig resultaat

Winkelwagen