Teeling – Wonders of Wood #2

Alcoholpercentage

Bottelaar

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Type

De tweede editie van de Wonders of Wood bottelingen bestaat uit Teeling’s single pot still gemaakt van een recept van 50% gemoute gerst en 50% ongemoute gerst die drievoudig gedistilleerd is in de distilleerderij in Dublin, en volledig gerijpt in virgin Portugese eiken vaten.

Portugese eik is een inheemse soort op het Iberisch schiereiland en heeft een hoger tanninegehalte dan andere eikensoorten die u meestal in de whiskyindustrie tegen komt. Bij gebruik voor het rijpen van whisky produceert het een duidelijke hartige marmeladesmaak die mooi combineert met de verwarmende tonen van tabak en peper die weer uniek zijn voor Ierse Whiskey.

GEUR: opent met Citrustonen waarna tonen van oude kruiden, leer en kruidnagel zich ontwikkelen.

SMAAK: geroosterd eikenhout, hartige marmelade in combinatie met peperige kruiden en nootmuskaat.

AFDRONK: de afdronk van de Wonders of Wood #2 is verwarmend met tabak, peper, vanille en mout.

79.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De Teeling familie is sinds 1782 al betrokken bij Ierse Whiskey toen de over-over grootvader, Walter Teeling, van de huidige generatie al zijn distilleerderij had aan de Marrowbowe Lane. In 1987 heeft John Teeling de Cooley Distillery geopend en in 2007 de Kilbeggan Distillery. Deze werden in 2012 verkocht aan Beam Global. In 2015 hebben de zoons van John, Jack en Stephen, de nieuwe Teeling Distillery geopend aan Newmarket in de Dublin Liberties. Op steenworp afstand van de vroegere distilleerderij van Walter Teeling middenin “The Golden Triangle”. Het historische distilleer district van Dublin. De eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. En de eerste werkende distilleerderij in bijna 50 jaar.
Categorieën , ,
Winkelwagen