Talisker Port Ruighe

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

Deze whisky is dubbelgerijpt in portvaten en is een eerbetoon aan de Schotse handelaren die de hoge zeeën trotseerden en aan de oorsprong stonden van de handel in port, door het over de hele wereld mee te nemen. ‘Port Ruighe’ (uitgesproken als ‘Portrie’) is de Gaelische spelling van de naam van de eens zo drukke handelshaven op Skye.

GEUR: Zoete rokerigheid van een dovend haardvuur met de rijkheid van rijpe pruimen.

SMAAK: De peperige smaak op de tong in het begin ontwikkelt zich snel in iets veenachtigs. Dan een romige rokerigheid gecombineerd met kruiden en donker fruit.

AFDRONK: Droge rokerigheid die lang blijft hangen.

49.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De geschiedenis van de Talisker Distilleerderij dateert van 1831. Ondanks het feit dat de toenmalige minister haar als een "curse for the area" bestempelde, groeide zij tegen de verdrukking in. Na enige malen van locatie te zijn veranderd, heeft de distillery nu haar ligging gevonden aan de ruige, met zeewier overgroeide westkust van Isle of Skye. Sinds 1925 behoort de Talisker Distilleerderij tot het concern United Distillers, dat uiteindelijk de Talisker Whisky inlijft bij haar Classic Malts Range. Het zachte peaty karakter van deze Malt Whisky wordt voornamelijk bepaald door de ligging aan de Atlantische Oceaan, die de met zeewier en jodium bezwangerde westenwinden over de Distillery jaagt en over de gebieden die de turf leveren voor de bereiding van de Talisker Whisky. Vandaar de licht medicinale geur en smaak, die zo typerend is voor deze Malt en die door liefhebbers hogelijk wordt gewaardeerd. De Talisker Malt Whisky is een prachtige digestief whisky met een rijk en vol aroma.
SKU 9ffc39f68c21 Categorieën , ,
Winkelwagen