Talisker – Distillers Edition 2022

Alcoholpercentage

Bottelaar

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

De DISTILLERS EDITION is een collectie die staat voor puur vakmanschap. Elk vat in deze reeks is afzonderlijk geselecteerd, zodat het perfect aansluit bij het karakter van elk van deze verfijnde single malts. Het tweedelige rijpingsproces op Amoroso seasoned American Oak Casks zorgt voor meer diepgang en complexiteit.

GEUR: een indringende geur met zuivere, frisse zeelucht vol ozon en zeewier gevolgd door vollere, rokerige tonen zoete mout en rozijnachtige zoetheid van het vat; perfect gecombineerd en in balans.

SMAAK: een zachte, olieachtige textuur, met onmiddellijk rokerigheid en zoutigheid, maar ook een zoetje met rijk fruit. Al snel meer peperachtig aarmate de kruidigheid van hout meer aanwezig wordt. Rijke nuances van geroosterde vijgen en zoete dadels vullen de alomtegenwoordige smaken van turfrook en zeezout aan, en de kick van chilipeper is verrassend zacht bij het doorslikken.

AFDRONK: lang, krachtig en zoet, maar toch ook droog, met turfachtige rokerigheid en cacaobonen.

73.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De geschiedenis van de Talisker Distilleerderij dateert van 1831. Ondanks het feit dat de toenmalige minister haar als een "curse for the area" bestempelde, groeide zij tegen de verdrukking in. Na enige malen van locatie te zijn veranderd, heeft de distillery nu haar ligging gevonden aan de ruige, met zeewier overgroeide westkust van Isle of Skye. Sinds 1925 behoort de Talisker Distilleerderij tot het concern United Distillers, dat uiteindelijk de Talisker Whisky inlijft bij haar Classic Malts Range. Het zachte peaty karakter van deze Malt Whisky wordt voornamelijk bepaald door de ligging aan de Atlantische Oceaan, die de met zeewier en jodium bezwangerde westenwinden over de Distillery jaagt en over de gebieden die de turf leveren voor de bereiding van de Talisker Whisky. Vandaar de licht medicinale geur en smaak, die zo typerend is voor deze Malt en die door liefhebbers hogelijk wordt gewaardeerd. De Talisker Malt Whisky is een prachtige digestief whisky met een rijk en vol aroma.
Categorieën , ,
Winkelwagen