Talisker – 11 years Special Release

Alcoholpercentage

Bottelaar

Distilleerderij

Botteldatum

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

GEUR: Maritiem gevoel, met een lichte kruidige prikkel. De eerste indruk suggereert een strandvuur van droog zeewier, waarna diepgewortelde toetsen van maritieme zoutheid en scheepsmotoren het overnemen, op een basis van drogend vers linnen. Al deze geuren houden mooi stand wanneer de whisky aangelengd wordt.

SMAAK: Soepel, olieachtig van textuur, terwijl de smaak de hele tijd glorieus zoet en rokerig-kruidig blijft, met een duidelijke fruitige hint. Dit alles herinnert aan een boomgaard die baadt in rook en mist, afkomstig van de zee. Een fijne zoute balans in het midden leidt de kruidigheid door tot een krachtige kick van chilipeper als je hem doorslikt. Met een druppel water komen de zoete fruitigheid en zoutheid mooi tot hun recht.

AFDRONK: Lang, blijvend en licht rokerig, met slepende verwarmende kruiden.

134.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De geschiedenis van de Talisker Distilleerderij dateert van 1831. Ondanks het feit dat de toenmalige minister haar als een "curse for the area" bestempelde, groeide zij tegen de verdrukking in. Na enige malen van locatie te zijn veranderd, heeft de distillery nu haar ligging gevonden aan de ruige, met zeewier overgroeide westkust van Isle of Skye. Sinds 1925 behoort de Talisker Distilleerderij tot het concern United Distillers, dat uiteindelijk de Talisker Whisky inlijft bij haar Classic Malts Range. Het zachte peaty karakter van deze Malt Whisky wordt voornamelijk bepaald door de ligging aan de Atlantische Oceaan, die de met zeewier en jodium bezwangerde westenwinden over de Distillery jaagt en over de gebieden die de turf leveren voor de bereiding van de Talisker Whisky. Vandaar de licht medicinale geur en smaak, die zo typerend is voor deze Malt en die door liefhebbers hogelijk wordt gewaardeerd. De Talisker Malt Whisky is een prachtige digestief whisky met een rijk en vol aroma.
SKU 9ffc39f68c21 Categorieën , ,
Winkelwagen