Singleton of Dufftown – 18 years

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

GEUR: Zacht, uitnodigend, droog en herfstig. Zoet, gestoofd fruit (abrikozenconfituur), rijpe herfstappels en rijk bessenfruit. Geroosterde nootjes volgen snel: hazelnoot, walnoot. Ook met houtachtige geur: droge theebladeren, vers gesneden pijnboomhars. Het fruit wordt zachter en onthult rijke vanille en toffee bovenop chocolade en karamel. Deze zachtheid wordt in evenwicht gehouden door subtiele granen, die niet overheersen of kleven.

SMAAK: Stevig tot vol. Opnieuw droog en zoet, zachtjes gedomineerd door nootjes, donkere toffee en zachte munt, voordat het fruit terugkeert als rabarber en appelsap. Wordt diep en tongstrelend: een toon van amandelkoekjes, dan houtachtig, lichte kruidigheid. Late droogheid met een rijke, zijdeachtige cacaobitterheid, die kruidiger wordt. De vruchten worden donker en zorgen voor een zoete ondertoon.

AFDRONK: De zoetheid introduceert zachtjes een langere toon van drogend eikenhout. Frisheid van gestoofd fruit. Houtrook gekruid met een vleugje zwarte peper.

79.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In het Schotse Dufftown bestaat er een gezegde: "Rome werd gebouwd op zeven heuvels, Dufftown staat op zeven distilleerketels". In 1897 was Glendullan de zevende distilleerderij die in het beroemde Schotse stadje Dufftown werd gebouwd. De naam is afgeleid van de rivier Dullan Water, die door Dufftown stroomt. Hier in de idyllische Schotse Speyside wordt een single malt Scotch whisky gemaakt die vanaf het begin grote populariteit heeft genoten. Het beste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk dat deze whisky vanaf 1902 zelfs aan het hof van koning Edward VII werd gedronken - niet in de laatste plaats dankzij de eigen spoorlijn van de distilleerderij, die destijds werd gebruikt om de vaten naar het zuiden te transporteren. Vandaag de dag reist de populaire whisky van Schotland naar de hele wereld en inspireert zowel whiskybeginners als whiskykenners.
Winkelwagen