Singleton of Dufftown – 15 years

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

GEUR: Enigszins kruidig neusgevoel en over het algemeen droog. Toffee appels. Tonen van honingraat, in balans gehouden door herinneringen aan vervlogen citrusschillen – lijnzaadolie en geurende thee. Wordt fruitiger: rijp herfstfruit gecombineerd met de scherpte van rode bessen. Mout- en graantonen. Met een beetje zoetheid van gouden siroop.

SMAAK: in het begin zoet en in de afdronk droog. Verwarmend, licht en zacht, neigend naar delicaat. Moutige en haverachtige basistonen. Frisse fruitsalade, met kruidige en bloemige topnoten.

AFDRONK: Drogend. Peren en bitterkoekjes, dan verfijnd gekruid met tonen van anijs.

54.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In het Schotse Dufftown bestaat er een gezegde: "Rome werd gebouwd op zeven heuvels, Dufftown staat op zeven distilleerketels". In 1897 was Glendullan de zevende distilleerderij die in het beroemde Schotse stadje Dufftown werd gebouwd. De naam is afgeleid van de rivier Dullan Water, die door Dufftown stroomt. Hier in de idyllische Schotse Speyside wordt een single malt Scotch whisky gemaakt die vanaf het begin grote populariteit heeft genoten. Het beste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk dat deze whisky vanaf 1902 zelfs aan het hof van koning Edward VII werd gedronken - niet in de laatste plaats dankzij de eigen spoorlijn van de distilleerderij, die destijds werd gebruikt om de vaten naar het zuiden te transporteren. Vandaag de dag reist de populaire whisky van Schotland naar de hele wereld en inspireert zowel whiskybeginners als whiskykenners.
Winkelwagen