Singleton of Dufftown – 12 years

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

GEUR: Toegankelijk en rijk. Eerst overheersen gepolijst hout en nootjes (geroosterde hazelnoot), daarna gestoofd fruit (gebakken appels), gedroogd fruit (zoete dadels) en zachte bruine suiker. Na een tijdje ook mosachtig.

SMAAK: In het begin maken de zoete en krokante noten indruk, daarna volgt een zachte, fruitige Speyside-rijkdom om van te genieten. Stevig, met een uitgebalanceerde zoetheid. Bruine suiker en espresso. Verwarmend en aangenaam.

AFDRONK: Halflang tot lang, elegant droog en knisperend, aangevuld met een prettige, zoetige kauwbaarheid.

36.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In het Schotse Dufftown bestaat er een gezegde: "Rome werd gebouwd op zeven heuvels, Dufftown staat op zeven distilleerketels". In 1897 was Glendullan de zevende distilleerderij die in het beroemde Schotse stadje Dufftown werd gebouwd. De naam is afgeleid van de rivier Dullan Water, die door Dufftown stroomt. Hier in de idyllische Schotse Speyside wordt een single malt Scotch whisky gemaakt die vanaf het begin grote populariteit heeft genoten. Het beste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk dat deze whisky vanaf 1902 zelfs aan het hof van koning Edward VII werd gedronken - niet in de laatste plaats dankzij de eigen spoorlijn van de distilleerderij, die destijds werd gebruikt om de vaten naar het zuiden te transporteren. Vandaag de dag reist de populaire whisky van Schotland naar de hele wereld en inspireert zowel whiskybeginners als whiskykenners.
Winkelwagen