Old Pulteney – Huddart

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

Met de Huddart wordt de huisstijl van Old Pulteney aangevuld met een rokerig randje. Voor deze whisky worden second fill Bourbon vaten gebruikt om te rijpen en hierna wordt de whisky gefinisht op vaten waar eerst rokerige whisky op is gelagerd.

Proefnotities:
GEUR: rijk en verwarmend. Zachte houtrook, honing en leer. Later komen er tonen van frisse groene appel met op de achtergrond romige vanille en een vleugje gebrande toffee.
SMAAK: versgemalen kruiden en zachte vanille balanceren de tonen van rook en turf. Zowel rijkzoete als uitgesproken zoute ‘kustaroma’s’ op de achtergrond, welke samen doen denken aan gezouten karamel.
AFDRONK: tegelijkertijd zoet en zout met een licht rokerige turftoets.

54.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De Old Pulteney Distillery is één van de meest noordelijke distilleerderijen van het Schotse vasteland. Gelegen in de havenstad Wick zorgen de extreme locatie aan zee en de unieke distilleerketels voor een Schotse Single Malt Whisky welke barst van kracht en doordrenkt is van de zee. In 1826 opende James Henderson de distilleerderij van Old Pulteney en sindsdien is de whisky van Old Pulteney onlosmakelijk verbonden aan de havenstad Wick. De distilleerderij en de pakhuizen – gelegen midden het plaatsje Wick – liggen op slechts 300 meter van de Noorzeekust. Hierdoor worden de whiskyvaten blootgesteld aan de zilte Noordzee invloeden, die door poolwinden over de kust worden geblazen. Deze, met historie doordrenkte whisky, zorgde ervoor dat de visser iedere keer weer thuis kwamen met hun vaten zilver (haring) en werden betaald met vloeibaar goud uit vaten. Dat kan natuurlijk alleen maar een whisky zijn als Old Pulteney.
Winkelwagen