Oban Distillers Edition

Alcoholpercentage

Bottelaar

Botteldatum

Distilleerdatum

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

Importeurs en ondernemers, de oprichters van de distilleerderij van Oban, zouden zeker hun goedkeuring hebben gegeven aan de Spaanse invloed van de tweede rijping in Montilla Fino-vaten van deze release.

GEUR: Fruitig en scherp; zeezout met geperste druiven, sinaasappelschil en hints van rook. Uitzonderlijk complex.

SMAAK: De meest explosieve Oban ooit. Zachte mout gevolgd door golven van delicate, maar rijke fruitnoten op een onderstroom van pekel.

AFDRONK:Gezoete Jamaicaanse koffie en eiken, met op het einde een aantrekkelijk moutbiscuiteffect.

76.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In 1798 werd de Oban distilleerderij opgebouwd door de familie stevenson in het plaatsje Oban in westen van de Highlands van Schotland. De distilleerderij, een van de oudste van Schotland, is te vinden aan de kust bij de stad Oban. In de jaren van 1890 onderging de distilleerderij een opknapbeurt, en de huidige gebouwen zijn sindsdien weinig veranderd. Tijdens de verhuizing werd een overblijfsel van Oban Bay’s oude oorsprong onthuld, toen een grot achter de distilleerderij met menselijke resten werd ontdekt van 4500 tot 3000 jaar voor Christus. Deze botten liggen nu in het National Museum of Antiquities in Edinburgh. Oban whisky is een combinatie van de West Highland en Island malt-types, wat ook de geografische ligging van de stad tussen de twee weerspiegelt, evenals haar gematigde regenachtige klimaat. En dankzij dit en hun bijzonder kleine stills, komt Oban aan hun fantastische eigen smaak.
SKU 487091e034d3 Categorieën , ,
Winkelwagen