Millstone Peated PX

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Land van herkomst

Inhoud

Type

Millstone Peated PX heeft een onderliggend fruitig karakter dat zorgvuldig wordt gecreëerd door het kristalheldere beslag en de lange koele gisting met zowel brouwers,- als distilleergist. Gevolgd door een langzame en zachte distillatie voordat deze whisky wordt gevuld in de beste Pedro Ximenez vaten die we kunnen vinden.

GEUR: Rijk en fruitig met een zachte rookgeur van het welbekende zomerkampvuur. De rook is prachtig afgerond en volledig geïntegreerd in de rijkdom van het PX-vat. Gebonden in de geur van rook vind je fruitige kenmerken terug van citrus, rozijnen en pruimen met hints van zoethout en kruiden.

SMAAK: Zacht rokerig gecombineerd met chocolade en sinaasappelschil. Dit wordt gevolgd door enkele kruidensmaken.

AFDRONK: Lang en weelderig met donkere chocolade eindigend in subtiele rokerigheid.

39.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De Millstone Dutch Single Malt whisky is hand gemaakt in de traditionele distilleerderij van de Zuidam familie. Meer dan 50 jaar ervaring in het distilleren van exclusive dranken. Windmolens malen het gemoute gerst dat wordt gebruikt om deze Malt Whisky te produceren. Met het gebruik van deze molens houden ze de Nederlandse geschiedenis levend. Nog belangrijker zijn de traditionele maalstenen van de molens die het gemoute gerst tot bloem vermalen. Door deze manier van malen steigen de tempraturen van de granen bijna nooit en zo behouden ze de prachtige aroma's
SKU 166421331d21 Categorieën , ,
Winkelwagen