Lochlea – Ploughing Edition 1st Crop

Alcoholpercentage

Bottelaar

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Type

Regio

Een verwarmende en rokerige versie van Lochlea single malt door het gebruik van ex-Islay barrels en geturfde quarter casks. De kleur van het label geeft de ijzige winters weer op de vlaktes van Ayrshire.

GEUR: gestoofd fruit met perentaart, Chanel nr. 5, ingelegd gras en net gezaagd eikenhout. Daaroverheen lichte turfrook voor verwarming.
SMAAK: ouderwetse fruitzuurtjes met appeltaart en geroosterde noten. Ook op de tong zit in alle hoekjes en gaatjes lichte turfinvloeden.
AFDRONK: heerlijk fruitig, notig en verwarmend, met een sluier van de Islay turf.

66.99

Andere suggesties…

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Lochlea Distillery is een kleine distilleerderij die alles in eigen beheer doet. Van het planten van het zaad voor de gerst tot het mouten en uiteindelijk het distilleren en het laten rijpen van de whisky in de vaten, alles gebeurd in eigen beheer. De distilleerderij is dan ook totaal onafhankelijk. Dit is ook exact de reden waarom niemand ooit van de, toch al enkele jaren producerende, distilleerderij had gehoord, totdat in augustus 2021 de eerste geruchten de ronde deden over een nieuwe distilleerderij in Ayrshire. Nadat Malcolm Rennie (voormalig Ardbeg, Kilchoman, Annandale) de productie in de eerste jaren voor zijn rekening nam, is hij nu opgevolgd door John Campbel, die maar liefst 25 jaar de leiding heeft gehad over Laphroaig op Islay. Zowel Malcolm als John zijn grootheden in de Schotse whiskyindustrie, wat natuurlijk veel zegt over Lochlea.
Categorieën , ,
Winkelwagen