Loch Lomond - 18 years

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

Tijd en natuur hebben ervoor gezorgd dat het zoete karakter van het hout tot subtiele karakteristieke hints van turf en rook hebben geleid en daarmee tot een goed uitgebalanceerde finish.

GEUR: Groene appel en grapefruit aroma’s komen samen voordat het zoete karakter van de kamperfoelie en het gerijpte eiken erdoor komt.

SMAAK: Full-bodied en afgerond. Elegante houttonen van geroosterd eiken en sigarendoos, gaan over in groene vruchten met daarin appel en kruisbessen.

AFDRONK: Lange finish met daarin gedroogde thee en tabaksbladeren in balans met lichte tonen van turf en houtrook.

82.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands. Een tweetal whisky merken worden hier met veel passie gedistilleerd, Loch Lomond en Inchmurrin. Het gebied was decennia lang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whisky industrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de "Loch Lomond Distillery" uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is dan ook één van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged Single malt Whisky, non-aged Single Malt whisky, Blended whisky als een 100% Grain whisky maakt.
SKU cf808f153d39 Categorieën , ,
Winkelwagen