Loch Lomond – 12 years

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Deze voortreffelijke 12 jaar oude single malt heeft een fruitig karakter met perzik en peer, een zoete vanille laag en de hints van turf en rook van een karakteristieke Loch Lomond whisky. Rijping heeft plaatsgevonden in drie verschillende vatsoorten – een bourbon, een refill en een opnieuw gebrand vat.

GEUR: Groene appel, rijpe peer en frisse citroen, met op de achtergrond tonen van rijpe granen.

SMAAK: Boomgaardvruchten en citroenmeringue. Het volle fruitige karakter van de peer gaat over in citroen, vanillemerinque en een lichte koekjeszoetheid.

AFDRONK: Medium lang met lichte tonen van houtrook en aanhoudend aanwezige turf.

47.99

Andere suggesties…

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands. Een tweetal whisky merken worden hier met veel passie gedistilleerd, Loch Lomond en Inchmurrin. Het gebied was decennia lang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whisky industrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de "Loch Lomond Distillery" uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is dan ook één van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged Single malt Whisky, non-aged Single Malt whisky, Blended whisky als een 100% Grain whisky maakt.
SKU e59a09068128 Categorieën , ,
Winkelwagen