Ledaig Rioja Cask finish

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

Deze release van Ledaig is een eerbetoon aan de grondlegger van wat we nu kennen als de Tobermory distillery. Het finishen op Rioja vaten is een verwijzing naar het Spaanse galjoen wat 400 jaar geleden vlakbij de plek waar nu de distilleerderij staat is gezonken.

Na eerst te zijn gerijpt op ex bourbonvaten, krijgt de whisky een extra boost mee van een finish op Rioja wijnvaten. Dit geeft mooie ronde tonen van leer, rood fruit en het zo karakteristieke rokerige van Ledaig.

44.99

Andere suggesties…

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De Tobermory distilleerderij staat in het gelijknamige hoofdstadje van het eiland Mull, en werd opgebouwd als brouwerij door John Sinclair in 1798 omdat er al 2 distilleerderijen waren op het eiland. Later heeft hij de brouwerij omgebouwd tot distilleerderij, kreeg toen nog de naam Ledaig (uitgesproken als Letsjik) en in 1823 kreeg John een vergunning daarvoor. In 1979 kreeg hij pas de naam Tobermory. De Tobermory malt werd voor 1996 nog gebotteld als vatted malt, omdat er niet genoeg voorraad was. Nu is er een 10 jaar oude op de markt nog wel in dezelfde groene buikfles. De Tobermory single malt heeft een licht turfachtig karakter. De Ledaig single malt heeft een wat zwaarder turfgehalte omdat de groenmout gedroogd is met turf.
Categories , ,
Winkelwagen