Le Breuil – Whisky de Normanie

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Type

Château du Breuil heeft besloten om naast hun befaamde Calvados ook Single Malt Whisky’s voort te brengen, een reeks whisky’s die het resultaat zijn van uitzonderlijke expertise in blenden en echte beheersing van distillatie.

Deze “Origine” rijpt op Frans- en Amerikaans eikenhout en heeft een aroma van perzik, peer en hazelnoot, een delicate houttoets en hints van verse mout. Qua smaak komen er in eerste instantie aroma’s van zoete amandelen en lijnzaad; later versterkt door smaken van linde, vanille en steenvruchten. Afgerond met een natuurlijke zoetheid, frisheid en rondheid bedekken het gehemelte.

43.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Het prachtige Château, midden in de Pays d’Auge, dateert uit de 16e eeuw, beroemde families als de Bouquetot en de Montgomery hebben er gewoond, maar in 1954 kreeg het monumentale pand een heel andere bestemming, een Calvados distilleerderij! Rond het Château staan ruim 22.000 appelbomen te wachten tot de appels vallen waarna de oogst verwerkt kan worden tot Cider. Bij du Breuil gebeurt dat door 100% natuurlijke fermentatie. Wanneer de Cider de goede smaak heeft kan de distillatie beginnen. Gedistilleerd wordt vanaf het begin van de winter tot 30 juli van het volgende jaar. Voor een liter Calvados heeft men 27 kilo appels nodig. Du Breuil distilleert twee keer in een traditionele Alambic-Charentais. In de kelders van het Château liggen rijen geselecteerde eiken vaten met Calvados te rijpen. Philippe Lamon en Thierry Collin kiezen ieder vat zorgvuldig uit op smaak en op leeftijd en maken van een aantal vaten precies die blend die hun Calvados beroemd gemaakt heeft. Traditie staat hoog in het vaandel, iedere fles Calvados die het Château verlaat is gegarandeerd van natuurlijke producten en op de ouderwetse manier gemaakt.
Winkelwagen