Lagavulin Distillers Edition

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

Gefinished in Pedro Ximenez seasones American Oak Casks

GEUR: Diep en uitgesproken, aroma’s van donkere eik en in likeur gedrenkte rozijnen uit het vat van zoete wijn houden de gretige turf in toom, door geurige rook te verpakken in tonen van eik en wijn. Na een tijdje wordt de rook duidelijker aanwezig, alsof de intensiteit ervan niet kan worden afgeremd.

SMAAK: Aan het begin krachtig, olieachtig en zoet kruidig, met een zoetheid die volledig in de smaak opgaat en nooit te aanwezig is, doorweven met een fruitige, rozijnzoete rokerigheid met de volle smaak van geroosterd mout. De rokerigheid wordt intenser wanneer de turf zich meer doorzet. Met wat meer zoutigheid wordt het geheel droger, met een hint van gemalen espressokoffie. De rijke zoetheid is mooi in balans met de rokerigheid, zoutigheid en kruidigheid.

AFDRONK: Heel lang en zeer rokerig; heerlijk warm met een diepe, donkere kruidigheid van eikenhout. De rook blijft aanwezig in de nasmaak.

134.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Lagavulin Distilleerderij kijkt uit over de ruine van Dunyieg Castle, in een kleine baai aan de zuidkust van Islay, waar de galeivloot van de lord of isles lag. In het Gaelisch betekent Lagavulin, "de kom waar de molen staat". De huidige distilleerderij werd gebouwd door de gebroeders Graham, die partners waren van James Logan Mackie, de oom van Sir Peter Mackie, de schepper van White Horse. Eind 19e eeuw schreef Alfred Barnard in z'n dagboek: "Er zijn maar een paar distilateurs die een drank kunnen maken die voldoet als single malt whisky, en de whisky uit lagavulin mag zich een van de beste noemen. Lagavulin is nu een van de "Classic Malts" van United Distillers. In 1994 won deze bij de IWSC een gouden medaille en de prijs voor beste single malt.
Categorieën , ,
Winkelwagen