Lagavulin 8 years

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

GEUR: Onmiddellijk vrij zacht met zuivere, frisse tonen, vage hints van melkchocolade en citroen en vervolgens het ontwikkelen van geurige naar thee geurende rook naast neusdrogende, maritieme aroma’s, met subtiele granen. Een eerder waargenomen prikkelbaarheid ontwikkelt zich nu, terwijl de kenmerkende droogte van Lagavulin naar voren komt als vers krantenpapier.

SMAAK: Rustgevende lichte textuur, met een prachtig volle Lagavulin-smaak die op de een of andere manier zelfs groter is dan je verwacht; zoet, rokerig en verwarmend, met een groeiende, rokerige scherpte, dan droog, met meer rook. Verkoold, met muntachtige, donkere chocolade. Prachtig uitgebalanceerd middenstuk, daarna zoute, in de oven verkoolde gepofte aardappelschillen en rook.

AFDRONK: rein, lang en rokerig. Soepel, subtiel geslagen rook omringt chocoladetannines, waardoor een laat drogende noot na verloop van tijd naar voren komt.

68.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Lagavulin Distilleerderij kijkt uit over de ruine van Dunyieg Castle, in een kleine baai aan de zuidkust van Islay, waar de galeivloot van de lord of isles lag. In het Gaelisch betekent Lagavulin, "de kom waar de molen staat". De huidige distilleerderij werd gebouwd door de gebroeders Graham, die partners waren van James Logan Mackie, de oom van Sir Peter Mackie, de schepper van White Horse. Eind 19e eeuw schreef Alfred Barnard in z'n dagboek: "Er zijn maar een paar distilateurs die een drank kunnen maken die voldoet als single malt whisky, en de whisky uit lagavulin mag zich een van de beste noemen. Lagavulin is nu een van de "Classic Malts" van United Distillers. In 1994 won deze bij de IWSC een gouden medaille en de prijs voor beste single malt.
SKU 15a14e6f8982 Categorieën , ,
Winkelwagen