Lagavulin 12 years Special Release 2023

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

Een limited edition single malt whisky, geïnspireerd op vakmanschap en culturen van over de hele wereld en onderdeel van Special Releases 2023.

Gefinisht in Don Julio Añejo tequilavaten geeft deze Lagavulin dikke fluisteringen van rijke rook, geëtst met lichte kruiden en sappige pruimen voor een onvergetelijke afdronk. 

199.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Lagavulin Distilleerderij kijkt uit over de ruine van Dunyieg Castle, in een kleine baai aan de zuidkust van Islay, waar de galeivloot van de lord of isles lag. In het Gaelisch betekent Lagavulin, "de kom waar de molen staat". De huidige distilleerderij werd gebouwd door de gebroeders Graham, die partners waren van James Logan Mackie, de oom van Sir Peter Mackie, de schepper van White Horse. Eind 19e eeuw schreef Alfred Barnard in z'n dagboek: "Er zijn maar een paar distilateurs die een drank kunnen maken die voldoet als single malt whisky, en de whisky uit lagavulin mag zich een van de beste noemen. Lagavulin is nu een van de "Classic Malts" van United Distillers. In 1994 won deze bij de IWSC een gouden medaille en de prijs voor beste single malt.
Categorieën , ,
Winkelwagen