Highland Queen Majesty 14 years

Alcoholpercentage

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

De 14 jaar oude Highland Queen Majesty heeft een finishing op sherryvaten gehad. Dit zie, ruik en proef je terug in deze single malt.

Om te beginnen valt de mooie, donkere kleur die de vaten hebben gegeven op. In de geur komen chocola, gedroogd fruit en hinten van kruiden naar voren. De smaak wordt meer bepaald door mout- en fruitsmaken. Rijp fruit zet ook door in de afdronk, waar hij wordt overgenomen door een aangename rokerigheid.

47.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Het merk Highland Queen ontstond in 1893. In dat jaar besloot Roderick Macdonald in whiskyzaken te gaan en zijn eigen whisky te blenden. De firma kreeg de naam Macdonald & Muir Ltd. en na tien jaar had Macdonald zijn blends dusdanig ontwikkeld dat hij geloofde dat hij zich met succes op distillatie kon gaan richten. Dit resulteerde in de aankoop van de Glenmorangie distilleerderij om te voorzien in de basis van zijn blends. Highland Queen was gedurende het grootste gedeelte van de twintigste eeuw het vlaggenschip van de firma. Macdonald reisde veel en gebruikte die reizen om zijn merk in verschillende markten te introduceren. Het leidde uiteindelijk tegen het einde van de jaren zeventig tot de wereldwijde verspreiding van het merk. Aan het einde van de eeuw veranderde de focus van de firma en dat leidde tot de geleidelijke neergang van het merk. In 2008 leidde dat tot de verkoop van het merk en de oprichting van The Highland Queen scotch Whisky Company. De Tullibardine distilleerderij werd vanaf toen de nieuwe thuisbasis. Sindsdien zit het merk weer in de lift en werd het nieuwe motto geïntroduceerd dat op iedere fles terug te lezen is: “The result we leave with confidence to your judgement”.
SKU 8bb11fe80735 Categorieën , ,
Winkelwagen