Glenfiddich Project XX

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

In de experimental range deelt Maltmeester Brian Kinsman zijn speciale experimenten. Bij Project XX (Latijns voor twintig), werd de kennis van Brian op de proef gesteld. Waar hij normaal uit een miljoen vaten kan kiezen, moest hij nu werken met slechts 20 vaten die de wereldwijde twintig ambassadeurs van Glenfiddich met liefde voor hem geselecteerd hadden.

GEUR: Klassieke fruitigheid met tonen van appel en peer. Een perfecte balans van vanille en rietsuiker met een randje zouthout.

SMAAK: Diepe en rustig, de zoetheid van suikerspin wordt gecomplimenteerd door ongebruikelijke tonen van geroosterde amandelen en droge tanines.

AFDRONK: Langdurig met een bijsmaak van zoet eiken.

57.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Deze distilleerderij werd in 1886 gebouwd door grondlegger William Grant en zijn uitzonderlijke familie. De eerste druppels Glenfiddich verlieten de distilleerketels op eerste kerstdag 1887, daarmee werd William Grant's ambitieuze droom werkelijkheid. Inmiddels is Glenfiddich uitgegroeid tot de meest gewilde malt whisky. Dat is niet in het minst te danken aan de kenmerkende en uitgebalanceerde smaak, bovendien word Glenfiddich al dan een eeuw op dezelfde plek gestookt volgens eeuwenoude tradities. Terecht dus dat men Glenfiddich wel "the home of the traditional whisky" noemt.
SKU b0ec4a210847 Categorieën , ,
Winkelwagen