Glenfiddich Experimental IPA

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

In de experimental range deelt Malt meester Brian Kinsman zijn speciale experimenten. In samenwerking met een bierbrouwer werden oude whisky vaten gevuld met IPA bier. Na een maand hebben de vaten de hoppige tonen van dit bier opgenomen. Als de vaten vervolgens weer gevuld worden met whisky ontstaat deze eerste experimentele single malt whisky: Glenfiddich IPA.

GEUR: Een elegante harmonie van rijpe groene appels, peer en bloesem. Gecomplimenteerd met aromatische hop en verse kruiden.

SMAAK: Levendig met pittige citrus tonen opgevolgd door romige vanille en een hint van hop.

AFDRONK: Aanhoudende zoetheid met verse hop tonen.

61.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Deze distilleerderij werd in 1886 gebouwd door grondlegger William Grant en zijn uitzonderlijke familie. De eerste druppels Glenfiddich verlieten de distilleerketels op eerste kerstdag 1887, daarmee werd William Grant's ambitieuze droom werkelijkheid. Inmiddels is Glenfiddich uitgegroeid tot de meest gewilde malt whisky. Dat is niet in het minst te danken aan de kenmerkende en uitgebalanceerde smaak, bovendien word Glenfiddich al dan een eeuw op dezelfde plek gestookt volgens eeuwenoude tradities. Terecht dus dat men Glenfiddich wel "the home of the traditional whisky" noemt.
SKU 1c9f5fa3f24b Categorieën , ,
Winkelwagen