Glendronach Traditionally Peated

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

De Traditionally Peated is in het leven geroepen als eerbetoon aan de historische methode van het drogen van gerst met behulp van een turfvuur, zoals GlenDronach-oprichter James Allardice in het verleden het ook deed. De whisky heeft gerijpt in Oloroso en Pedro Ximénez-vaten, maar ook in voormalige portvaten.

In deze mooie, complexe single malt vind je smaken van toffee, honing en gerookte gerst, maar ook aangebrande sinaasappelschil en stroop, evenals kruidnagels en bramen.

58.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De eerste vergunning van de Glendronach distilleerderij dateert uit 1826. Er is weinig veranderd sinds die tijd van de eerste vergunninghouder James Allardes. Hij liet de Vijfde Hertog van Gordon kennismaken met de Glendronach single malt en spoedig werd de whisky ingevoerd in de beste kringen van de Londese society. Gedurende het laatste deel van de 19e eeuw werd de capaciteit uitgebreid om te voldoen aan de toenemende vraag vanuit heel de wereld. Het was verleidelijk om nieuwe technieken in te zetten en over te gaan naar massaproductie, maar er werd gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.
SKU 298b533b4eba Categorieën , ,
Winkelwagen