Glendalough 7 years Mizunara Cask finish

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Type

Mizunara is Japans eiken en wordt gebruikt uit bomen van minstens 200 jaar oud en er is ook maar 1 cooperage dit deze vaten verkoopt. Het maken van de vaten wordt bemoeilijkt aangezien het hout snel lekt en er is veel angels-share. En dan kost een vat ook nog eens €3000.- Maar de smaak die het afgeeft, hemels!

Glendalough’s Mizunara 7-jarige single malt is levendig en delicaat met een grote diepte. Het is fruitig en bloemig in de neus en geniet van een luxueus zacht mondgevoel met tonen van pure chocolade, sinaasappel, sandelhout en kaneel, synoniem voor Mizunara-whisky’s. Deze unieke whisky profiteert van een uitzonderlijk lange afdronk van geroosterd eikenhout en oosterse kruiden, waarbij de pure chocolade nog langer aanhoudt.

69.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Glendalough is de eerste craft distillery van Ierland opgericht door een vijf vrienden. De naam is ontleend aan de gelijknamige vallei, die als de mooiste van Ierland beschouwd wordt. Het idee voor de distilleerderij ontstond in 2011 bij vrienden uit Dublin en Wicklow. Glendalough is gevestigd in Wicklow aan de Ierse oostkust. Het klimaat is hier perfect voor de rijping van whisky en uitstekend bronwater is er ruim voor handen. Met behulp van diverse investeerders uit Ierland, Groot Brittanië en de Verenigde Staten werd de distilleerderij opgericht. Sinds 2014 is hij in productie.
Categorieën , ,
Winkelwagen