GlenAllachie 10 years Batch 7

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

Gebotteld op 56,8%, The GlenAllachie Cask Strength Batch 7 is een combinatie van Pedro Ximénez en Oloroso sherry puncheons samen met een kleine hoeveelheid Virgin Oak- en Rioja-vaten.

Het resultaat is een perfect uitgebalanceerde maar complexe single malt die overloopt van rijpe pruimen, donker chocolade en rozijnen, allemaal ondersteund door klassieke GlenAllachie-honingtonen.

74.99

Uitverkocht

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Vrij vertaald betekent GlenAllachie ‘vallei van stenen’. De jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan, meerdere grote warehouses. De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker (vorige eigenaar van o.a. BenRiach) nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden, die werden gebruikt als onderdeel van verschillende blends van Chivas Brothers. En daar wilden Walker en zijn partners Graham Stevenson en Trisha Savage verandering in brengen. Zij wilden zelf single malt whisky’s gaan bottelen en produceren, en zo een eigen onafhankelijke, uitzonderlijke whiskyonderneming opbouwen.
SKU 00ab30e81e2c Categorieën , ,
Winkelwagen