Deanston 15 years Tequila Cask finish

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

Deze 15 jaar oude Tequila Cask Finish is een experimentele uitgave in beperkte oplage en is een whisky met een echt Highlandkarakter. Gefinished in met de hand geselecteerde vaten die ooit Agave Tequila uit de Jaliscan Highlands in Mexico bevatten.

GEUR: fris met tonen van rijpe ananas, crème brulee, gemengde noten en licht eikenhout.

SMAAK: rijk, maar toch droog in de mond. Barstensvol smaken van gekarameliseerde agave, geroosterde amandelen, gebakken appels met custard en verwarmende kruiden.

AFDRONK: lange afdronk met bruine kruiden en zoete citrustoetsen.

132.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De gebouwen van deze distilleerderij waren eerder bezet door een katoen fabriek, die dateert uit 1785. Deze katoenfabriek is aan het begin van de jaren zestig gesloten en in 1965 en ’66 werd de Deanston distilleerderij gebouwd die eind 1966 in productie ging. De specifieke kenmerken van het gebouw was de perfecte plaats, de magazijnen van de katoenfabriek zijn gebouwd om een constante temperatuur te behouden en rivier de Teith (die naast de distilleerderij ligt) was ideaal voor whisky productie. De distilleerderij is gebouwd door het bedrijf Deanston malt co, maar werd in 1972 door Invergordon gekocht. De distilleerderij is gesloten in 1982 en werd gekocht door Burn Stewart in 1990.
Winkelwagen