Dalmore – 15 years

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Type

Voor rijping van The Dalmore wordt een grote diversiteit aan de meest exclusieve vaten gebruikt. De eerste rijping vindt plaats op sherryvaten en ex-bourbonvaten. De finishes zijn op o.a. Matusalem, Oloroso, Amoroso en rode wijnvaten. The Dalmore 15YO heeft gerijpt in verschillende soorten sherryvaten, waaronder Apostoles, Amoroso en Matusalem Oloroso.

Je ruikt de rijke tonen van sinaasappelmarmelade, kaneel en nootmuskaat. Deze maken plaats voor verleidelijke tonen van mandarijn, vanille, gember en gemalen appels. De afdronk zorgt voor een overvloed aan gekarameliseerde sinaasappel, rijke kerstkruiden en diepe donkere chocolade.

119.99

Andere suggesties…

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Het begon allemaal in 1263. Colin van Kintail, hoofd van de Clan Mackenzie, redde het leven van Koning Alexander III toen hij werd aangevallen door een 12 puntig hert. Colin riep “Cuidich ‘n’ Righ” wat “red de koning” betekend in het Gaelic toen hij vooruitschoot naar het hert en deze in het voorhoofd speerde. Als beloning mocht de dappere held voortaan The Royal Stag’s Head als familiewapen gebruiken. Die legende werd in 1867 aan The Dalmore gekoppeld, het jaar waarin de distilleerderij werd verkocht aan de Mackenzie familie. Sindsdien zijn de hertenkop met het 12 puntige gewei en deze whisky onlosmakelijk met elkaar verbonden. The Dalmore distilleerderij beschikt over bijzondere ketels, met een zeldzame interne koeltechniek, de zogenoemde “Victoriaanse cooling jacket”. Het is één van de redenen dat de whisky zo’n prachtige volle body heeft. De vaten die gebruikt worden voor The Dalmore whisky’s zijn met de hand geselecteerd door master blender Richard Paterson. Voor rijping van The Dalmore wordt een grote diversiteit aan de meest exclusieve vaten gebruikt. De eerste rijping vindt plaats op sherryvaten en ex-bourbonvaten. De finishes zijn op o.a. Matusalem, Oloroso, Amoroso en rode wijnvaten.
SKU f3724f0a7173 Categorieën , ,
Winkelwagen