Categorie: Cardhu

Toen John Cumming in 1824 een licentie kocht voor zijn distilleerderij Cardhu hadden hij en zijn vrouw Helen al 13 jaar clandestien whisky geproduceerd. Telkens als de belastinginspecteurs langskwamen deed Helen alsof het maischen en het gisten bestemd was voor het maken vanbrood. Vervolgens, als de inspecteurs aan de thee zaten die ze voor henhad gemaakt, hees ze de rode vlag om de buren te waarschuwen dat decommiezen eraan kwamen.

Toen de distilleerderij eenmaal een officiële licentie had gingen John en Helen Cumming zich meer en meer toeleggen op de kwaliteit. Hun zoon en hun schoondochter volgden hen op. De kwaliteit van de malt die ze produceerden werd essentieel voor John Walker and Sons (uiteraard bekend van Johnnie Walker). Zodanig zelfs, dat Cardhu in 1893 de eerste distilleerderij was die door Walker werd overgenomen, hoewel hij nog een tijd gerund werd door John, de kleinzoon van John en Helen.

Aan het eind van de negentiende eeuw had Cardhu™ een reputatie opgebouwd als een van Schotlands beste distilleerderijen van malt whisky. Deze reputatie bestaat vandaag de dag nog steeds.

Kies een hoofdcategorie

Kies een categorie

Filter op prijs

Kies een categorie

Er zijn geen resultaten.
Winkelwagen