Cardhu 12 years

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

Regio

GEUR: Op volle sterkte koppig, neusprikkelend, en strak geïntegreerde heide, hars en zoete honing/noten tonen. Opwindend. Intrigerend. Met een beetje water nog steeds harmonieus maar minder uitgesproken. Er verschijnen tonen van mout, graan, zacht, kruidig hout, veengronden en een zweempje rook van een houtvuur.

SMAAK: Goed in balans, soepel in de mond; korte tik, zoet en fris, daarna een uitgesproken droog effect. Meer! Een dram voor elk moment, zonder of met – een beetje – water

AFDRONK: Tamelijk kort. Een beetje zoete rook blijft hangen in de aantrekkelijke droge nasmaak.

44.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Toen John Cumming in 1824 een licentie kocht voor zijn distilleerderij Cardhu hadden hij en zijn vrouw Helen al 13 jaar clandestien whisky geproduceerd. Telkens als de belastinginspecteurs langskwamen deed Helen alsof het maischen en het gisten bestemd was voor het maken vanbrood. Vervolgens, als de inspecteurs aan de thee zaten die ze voor henhad gemaakt, hees ze de rode vlag om de buren te waarschuwen dat decommiezen eraan kwamen. Toen de distilleerderij eenmaal een officiële licentie had gingen John en Helen Cumming zich meer en meer toeleggen op de kwaliteit. Hun zoon en hun schoondochter volgden hen op. De kwaliteit van de malt die ze produceerden werd essentieel voor John Walker and Sons (uiteraard bekend van Johnnie Walker). Zodanig zelfs, dat Cardhu in 1893 de eerste distilleerderij was die door Walker werd overgenomen, hoewel hij nog een tijd gerund werd door John, de kleinzoon van John en Helen. Aan het eind van de negentiende eeuw had Cardhu™ een reputatie opgebouwd als een van Schotlands beste distilleerderijen van malt whisky. Deze reputatie bestaat vandaag de dag nog steeds.
SKU 7280629df658 Categorieën , ,
Winkelwagen