Bowmore 15 years

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Na twaalf jaar rijpen in bourbonvaten rijpt de whisky de laatste drie jaar in Oloroso sherry vaten en krijgt hierdoor een heerlijke afronding die de rijke, diepe kleur en robuuste opwarming aan de Bowmore 15 Year Old toegevoegd.

De donker gebrande Sienna kleur is kenmerkend voor deze whisky, net als de donkere chocolade en rozijnenaroma’s. Verder wordt de geursensatie gekenmerkt door de herkenbare klassieke Bowmore turfrookaroma’s. Smaken van cederhout en toffee vormen het smaakpalet.

71.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In 1779 was het David Simson die hier begon met distilleren. In 1963 kwam het bedrijf in handen van Stanley P. Morrison. Deze bevlogen distillateur voerde diverse renovaties toe. De huidige eigenaar is Morrison Bowmore Distillers, onderdeel van het Japanse concern Suntory ltd. De jaarlijkse productie bedraagt meer dan 1,5 miljoen flessen, die hun weg vinden naar meer dan 40 landen. Bowmore is het schoolvoorbeeld van een authentiek, regionaal product, omgeven door water van de Atlantische Oceaan. Deze unieke ligging, het bijzondere water van de Laggan rivier, de eigen turfgronden (“peat banks”) in Laggan Moss en de meest zorgvuldige rijping in casks onder zeeniveau vormen samen de geheimen van Bowmore. De vaten zijn met name Amerikaanse Bourbon casks en Spaanse sherryvaten. Beide dragen bij aan de bijzondere boeiende aroma en smaakstructuur van de whisky.
SKU 8a2a1c401afd Categorieën , ,
Winkelwagen