Bowmore 12 years

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Bowmore 12 Year Old heeft twaalf jaar mogen rijpen en dat is te proeven. Bowmore staat bekend om zijn uitgebalanceerde rokerige smaak, door het rijpen op eikenhout is de smaak nog meer in balans. Een geschikte whisky voor wie rokerige whisky’s wil ontdekken.

Amberkleurig en met zijn typerende rokerig aroma met tonen van frisse citroen en honing. Heerlijk en warm in de mond met subtiele pure chocoladesmaken. De lange en soepele afdronk laat de herkenbare zachte turfrook smaak achter.

41.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In 1779 was het David Simson die hier begon met distilleren. In 1963 kwam het bedrijf in handen van Stanley P. Morrison. Deze bevlogen distillateur voerde diverse renovaties toe. De huidige eigenaar is Morrison Bowmore Distillers, onderdeel van het Japanse concern Suntory ltd. De jaarlijkse productie bedraagt meer dan 1,5 miljoen flessen, die hun weg vinden naar meer dan 40 landen. Bowmore is het schoolvoorbeeld van een authentiek, regionaal product, omgeven door water van de Atlantische Oceaan. Deze unieke ligging, het bijzondere water van de Laggan rivier, de eigen turfgronden (“peat banks”) in Laggan Moss en de meest zorgvuldige rijping in casks onder zeeniveau vormen samen de geheimen van Bowmore. De vaten zijn met name Amerikaanse Bourbon casks en Spaanse sherryvaten. Beide dragen bij aan de bijzondere boeiende aroma en smaakstructuur van de whisky.
SKU 868457cce3b1 Categorieën , ,
Winkelwagen