Arran – Quarter Cask

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Deze Arran heeft eerst 7 jaar gerijpt in first-fill ex-Bourbon barrels voordat ze overgaan voor 2 jaar in kleine Quarter casks ook gemaakt van Amerikaans eiken. Het proces om ze over te gieten in deze vaten van 125 liter geeft de whiksy meer contact met het hout voor intensere smaak.

Het resultaat is een volle single malt met rijke vanille en een peperige kruidigheid. Gebotteld op cask strenght, zonder chill-filtratie en niet bijgekleurd is deze whisky in zijn puurste vorm.

52.99

Meer informatie

Het heeft ruim 150 jaar moeten duren voordat het mooie eiland Arran weer een distilleerderij kende. In vroegere tijden waren er op Arran drie distilleerderijen, maar die zijn rond 1830 allemaal verdwenen. Harold Currie, directeur bij Chivas, had een droom, hij wilde een eigen distilleerderij en die droom is uitgekomen. Op 29 juni 1995 stroomde er voor het eerst new spirit uit de ketels van zijn nieuwe distilleerderij, Isle of Arran. Mooi gelegen op het warmste eiland van Schotland, bij de plaats Lochranza. Arran produceert jaarlijks 400.000 liter in twee distilleerketels, er staan 4 wash backs gemaakt van Douglasspar. Ondanks dat het een hele nieuwe distilleerderij is maken ze op een hele traditionele manier whisky. Ook het bezoekerscentrum met een restaurant is de moeite van een bezoek waard.
Bekijk ons assortiment.
SKU c83f126752ba Categorieën , ,
Winkelwagen