Arran – Port Cask Finish

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Regio

Deze Arran ligt ongeveer 8 jaar op traditionele eikenhouten vaten en wordt gefinished in een selectie van Portvaten afkomstig van een ambachtelijke producent van deze iconische Portugese versterkte wijn.

GEUR: kaneel, gebakken appels

SMAAK: vanille kruiden, rijpe citrus en gedroogd fruit en noten. Met een scheutje water meer diepte van mandarijn-citrus met fudge en honingzoete tonen.

AFDRONK: kruiden, bittere sinaasappel, chocolade, kersen.

53.99

Uitverkocht

Meer informatie

Het heeft ruim 150 jaar moeten duren voordat het mooie eiland Arran weer een distilleerderij kende. In vroegere tijden waren er op Arran drie distilleerderijen, maar die zijn rond 1830 allemaal verdwenen. Harold Currie, directeur bij Chivas, had een droom, hij wilde een eigen distilleerderij en die droom is uitgekomen. Op 29 juni 1995 stroomde er voor het eerst new spirit uit de ketels van zijn nieuwe distilleerderij, Isle of Arran. Mooi gelegen op het warmste eiland van Schotland, bij de plaats Lochranza. Arran produceert jaarlijks 400.000 liter in twee distilleerketels, er staan 4 wash backs gemaakt van Douglasspar. Ondanks dat het een hele nieuwe distilleerderij is maken ze op een hele traditionele manier whisky. Ook het bezoekerscentrum met een restaurant is de moeite van een bezoek waard.
Bekijk ons assortiment.
SKU a3af732b11a3 Categorieën , ,
Winkelwagen