Ardbeg – CorryVrechan

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Regio

GEUR: veel diepte en kracht; teerachtige touwen en lijnzaadolie, later wasachtige chocolade, warme zwarte bessen en suiker met een uitbarsting van dikke kersen en aardse dennennaalden. Met water: zoutig, zeewier en bacon met zoete vanille, pittige kruidnagel en bosbessen.

SMAAK: diep en intens; gepeperde steak en tonen van krokant zeewier. Teerachtige espresso koffie, donker fruit en bittere amandelen. Als de smaak wat warmer wordt komt er steranijs vrij met een hint van krijt en viooltjes.

AFDRONK: lang, diep en nog steeds volop aanwezig met in de afwerking teerachtige koffie, chocolade, kersen en pepersaus.

103.99

Meer informatie

John MacDougall bouwde in 1815 Ardbeg op de locatie van een oudere distilleerderij. Doordat er geen ventilators waren in de mouterijen met hun pagodedaken, ontstond er een malt met zware turfgeur. tot 1977 bezitte de MacDougall's de distelleerderij. Daarna nam Hiram Walker het over, en in 1989 verkocht hij het aan Allied Distilers, en sinds februari 1997 is het overgenomen door Glenmorrangie. Allied bottelde jaarlijks maar 200 kisten als single malt, waaronder een beperkt aantal van 30 jaar oud.
Bekijk ons assortiment.
SKU c673722ef57c Categorieën , ,
Winkelwagen