Categorie: Amrut

De distilleerderij van Amrut staat in Bangalore. In 1948 vestigde Radhakrishna Jagdale de firma en begon met de productie van likeuren. De Jagdale-groep ontwikkelde zich tot een groot concern, dat nu ook handelt in levensmiddelen, diervoeders, IT-diensten en nog veel meer. Amrut betekend in het Sanskriet ‘levenswater’. En is de eerste Indiaanse whisky die geëxporteerd werd en vandaag de dag overal ter wereld te krijgen is.

Ze maken nog traditioneel whisky en laten die voor Indiase begrippen erg lang rijpen. De whisky maken ze op de traditionele Schotse manier, alleen rijpt whisky vanwege de grote hoogte, de warmte en de droge lucht erg snel, ruim drie keer zo snel als in Schotland. Het Angel Share is 15%, ter vergelijking, in Schotland is dat ½ tot 2%. Vanwege de droge lucht verdampt er meer water dan alcohol en stijgt het alcoholpercentage tijdens de rijping. Daardoor is Amrut is met 4 jaar rijping al relatief oud. Het vat is dan nog maar half vol. Het resultaat is een aparte en lekkere whisky.

Kies een hoofdcategorie

Kies een categorie

Filter op prijs

Filter op Bottelaar

Filter op Land of Regio

Filter op Land van herkomst

Filter op Botteldatum

Filter op Distilleerdatum

Filter op Inhoud

Filter op Alcoholpercentage

Kies een categorie

Toont alle 4 resultaten

Winkelwagen