Amrut Double Cask

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Botteldatum

Distilleerdatum

Inhoud

Land van herkomst

Type

Geur: rijk, honing met veel vanille, romige cake en bloemig. Ook is er veel fruit aanwezig; ananassnoep, grapefruit, banaan en gekarameliseerde appels en hints van gerstesuiker.

Smaak: veel van hetzelfde. Een vloeibare fruitsalade met papaya, kiwi, mango en ananas, opgetild door tonen van limoen. Zoveel fruit, zoveel body, zoveel rondheid.. een mooie dekking door vanille, poedersuiker en subtiele kruiden.

Afdronk: lang en fruitig, delicaat eikenhout met kaneel en lichte peper.

145.99

Andere suggesties…

Meer informatie

De distilleerderij van Amrut staat in Bangalore. In 1948 vestigde Radhakrishna Jagdale de firma en begon met de productie van likeuren. De Jagdale-groep ontwikkelde zich tot een groot concern, dat nu ook handelt in levensmiddelen, diervoeders, IT-diensten en nog veel meer. Amrut betekend in het Sanskriet ‘levenswater’. En is de eerste Indiaanse whisky die geëxporteerd werd en vandaag de dag overal ter wereld te krijgen is. Ze maken nog traditioneel whisky en laten die voor Indiase begrippen erg lang rijpen. De whisky maken ze op de traditionele Schotse manier, alleen rijpt whisky vanwege de grote hoogte, de warmte en de droge lucht erg snel, ruim drie keer zo snel als in Schotland. Het Angel Share is 15%, ter vergelijking, in Schotland is dat ½ tot 2%. Vanwege de droge lucht verdampt er meer water dan alcohol en stijgt het alcoholpercentage tijdens de rijping. Daardoor is Amrut is met 4 jaar rijping al relatief oud. Het vat is dan nog maar half vol. Het resultaat is een aparte en lekkere whisky.
Bekijk ons assortiment.
SKU bd578727f351 Categorieën , ,
Winkelwagen